Per brumin duhet: 1 kg miell,
3-4 gota ujë, kripë,
Per masën duhet: 200 gr gjalpë, 500 gr mazë
2 filxhana kafje ajkë, 3 lugë vaj.
Në një enë hidhet miell, kripë, ujë i ftohtë dhe përzihen në një brumë të hollë si për petulla. Në një enë tjetër shkrihet gjalpë, ajkë, vaj dhe qumësht, përzihet masa e krijuar derisa të gjithë përmbajtësit të jenë skrirë në një masë të vetme, Lyhet tepsia me yndyrë dhe me një lugë merret brumi i hollë dhe hidhet nga cepi i tepsisë deri afër mesit dhe krijohen rradhë të cilat mbulojnë gjithë tepsinë. Mesi i cili është bosh mbushet me rradhë paralele .(shih skicën) Gjithë sipërfaqja lyhet me masën e përgatitur dhe futet në furrën e ngrohur. Kjo piqet për 3-5 minuta. Nxirret nga furra për të vazhduar me rendin tjetër. Brumi i hollë tashmë hidhet në të njëjtën mënyrë por midis dy rradhëve derisa të jetë mbuluar e gjithë tepsia. Përsëri lyhet me masën dhe piqet për 3-5 minuta. Kjo procedurë vazhdon derisa të mbushet...
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Maza në Kopaj
![Maza në Kopaj](http://2.bp.blogspot.com/_loA8LE6yI2M/S2rv_fA88OI/AAAAAAAACqc/7CECd5EZzVc/S220/maza+ne+kopaj.jpg)
Flija
![Flija](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmnkxxondDSjVFkt8-jRJ-b-jPtV4C8Bg4SFbXGnDjGuSZlkJ4UhaZZyGR1Mo3OHr2ofPsMobRMbnLsHp_rAM6muc_blc_uDFiUfOnl051glBync1ZH4f3JHd22ynbvhQxaDUas0pSEWs-/s220/flija.jpg)
Qingji ne tepsi
![Qingji ne tepsi](http://1.bp.blogspot.com/_loA8LE6yI2M/S2rmsMXs3aI/AAAAAAAACpk/X1o7QsyMqUA/S220/qingji+me+patate.jpg)
Sofra me buk
![Sofra me buk](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBYXGg38-gNRtn6WJoyjsd5ZTwvhjThNMzEC1Ukx511aKahs0rG41ARLH-oB0geAczrl3V9rSTK6EX7Y7CptaP-sXwHJCkN2_jHc113hDAVezbf0yaoQKwWfNx6ufdnO4p24paH7me8TrK/s220/sofra1.jpg)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten