Copëza mish viçi në verë të kuqe


Kjo pjate, e cila pershtatet shume mire me ditet e ftohta qe po kalojme dhe ato qe na presin, nuk mund te mos shijohet nga adhuruesit e mishit te kuq. Keto copeza vici te kaurdisura me perime dhe te shuara me vere te kuqe, mund te shoqerohen fare mire nga nje sallate e fresket apo nga nje garniture jo shume kalorike. Mund t'a gatuani sipas menyres klasike, pra duke e ziere per rreth 1 ore e gjysme, ose ne tenxhere me presion e cila do t'iu kurseje trecerekun e kohes.

Perberesit per 4 persona
800gr mish vici pa dhjam
1 qepe mesatare
1 karrote te madhe
2 dege selino
1 domate te madhe ose 3 luge salce domatesh
1 liter leng te pregatitur me koncentrate vici
1 gote vere te kuqe
4 luge vaj ulliri
pak gjalp
miell
kripe
piper
Lajme dhe presim shume holle qepen, karroten dhe deget e selinose duke i kaurdisur ne nje tenxhere ku kemi shkrire pak gjalp dhe vaj ulliri. I leme ne kete menyre ne zjarr mesatar derisa qepa te behet transparente dhe vazhdojme me pregatitjen e mishit.

Eleminojme dhjamin e tepert dhe e presim ne kubik pak a shume te se njejtes madhesi. I kalojme copezat e mishit ne miell dhe ia shtojme perimeve te mesiperme duke i lene te skuqen per disa minuta. Kur perberja ta kete thithur te gjithe yndyren, e shuajme me veren e kuqe te cilen e leme te avulloje ne zjarr te fort. I shtojme mishit lengun e perftuar nga koncentrata, domaten e grire ose salcen e domateve, e kriposim, e piperosim dhe e leme ne kete menyre te gatuhet me kapak ne zjarr mesatar per rreth 1 ore e gjysme duke shtuar leng nese eshte e nevojshme.

Pasi ka kaluar kjo kohe, e heqim nga zjarri, e rregullojme me pak kripe dhe e servirim te ngrohte.

*Keshille: Kesaj recete mund ti shtoni sipas deshires edhe bizele kokerr, fasule, patate te prera ne kubik, brokoli, lulelaker apo cdo perim tjeter qe deshironi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten