![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmA22wOd1oo_O0bvvt4Ty5B2ISRDc9t6WgfuoZ8I8q98WH4u2xlrpKQ2RJ7j2BArDArFdPSvod1gzcPqTuDej8mFhv71B8jlfqIDB_XcvI_ZvFOxLcPgTVcmOBf2ookDb1rVKZ6JogSW41/s320/Lulelak%25C3%25ABr+me+ullinj+dhe+domate+n%25C3%25AB+furr%25C3%25AB.jpg)
Nje nga perimet me te perhapura ne dimer eshte lulelakra, te ciles nese i shtojme disa perberes dytesor kthehet ne nje pjate plot shije dhe vlera ushqimore.
Perberesit per 4 persona
1 lulelaker mesatare
2 domate
10-15 ullinj te zinj
disa kaperi
galete
djath kackavall te grire
vaj ulliri
kripe
piper
Lajme dhe ndajme ne dege te vogla lulelakren te cilen e ziejme ne uje me pak kripe per rreth 10 minuta. E kullojme nga uji i tepert, e vendosim ne nje ene te thelle ne te cilen shtojme domatet e prera ne copa te vogla, ullinjte pa berthame te ndare ne dy pjese, kaperit te cilet i kemi shplare nga kripa, pak kripe dhe pak piper. I perziejme shume mire te gjitha dhe e hedhim kete mase ne nje tave te lyer me pak vaj ulliri, e sperkasim ne siperfaqe me galete dhe djath kackavall te grire dhe e pjekim ne furre te parangrohur ne 180°C per rreth 20-25 minuta, apo derisa ne siperfaqe te jete krijuar nje kore e arte.
Nuk eshte e drejte qe nje recete te kopjohet fjale per fjale pa vendosur poshte burimin nga eshte marre! Turp!
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.unegatuaj.com/lulelaker-me-ullinj-dhe-domate-ne-furre/