AKULLORE NË ENË AKULLI
Përbërësit:8 vezë të freskëta,10 lugë sheqer,4 qeska krem të rrahur(shllag). Shijen mund ta ndërroni duke i shtuar arra,lajthi,bajama të grimcuara ose bluara,çokollatë të shkrirë,dredhëza,mjedra,banana etj. Të bardhat e vezëve tunden 3-4 min.Shtohet sheqeri dhe vazhdon tundja gjersa të përgaditet një marengë e dendur sikurse borë.Shtohen të verdhat e vezëve një nga një duke vazhduar tundjen.Kremi i rrahur përgaditet sipas udhëzimit në qeskë,pastaj bashkohet me vezët e tundura dhe përzihet me lugë në mënyrë që të mos bjerë shkuma.Derdhet në enë ku do të ngrihet dhe futet në friz për disa orë.Masës bazë mund t’i shtohen nga përbërësit e lartpërmendur,e në atë rast masa ndahet përgjysmë.Gjysma e masës përzihet me përbërës të dëshiruar dhe kur të derdhet në enë ku do të ngrihet,më pare hidhet akullorja bazë,e pastaj ajo e kombinuar. Akullorja mund të shërbehet në mënyrë atraktive në enë akulli.Reçeta për enë akulli gjindet në librin”1000 reçeta për çdo familje”.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten