Krojet e Vuthajve Plavë e Guci

Krojet e Vuthajve Plavë e Guci

Gjellna tradicionale Shqipëtare

Torte me Drethë ( DREDHËZA )


Përbërësit:
700 gr dredhëza
Kremi:
½ lit.qumësht
2 qeska puding vanileje
6 lugë sheqer
½ lit.ajkë qumështi
Patishpani:
5 vezë
5 lugë sheqer
5 lugë miell
1 qeskë sheqer vanilje
lëvore limoni

Dredhëzat lahen dhe kullohen mirë.Pudingu me 6 lugë sheqer ulet në 8 lugë qumësht.Pjesa tjetër e qumështit vlohet.Hidhet pudingu në qumështin valë duke e përzier vazhdimisht me tel kuzhine,gjersa të trashet dhe t’i marrë disa valë.Ena me puding vendoset në ujë të ftohtë. Tundet ajka.Veçohet një pjesë për zbukurim.Pjesa tjetër vazhdon të tundet sa të trashet edhe pak.Pudingu i ftohur tundet edhe njëherë me mikser dhe gradualisht i shtohet ajka duke e tundur kremin në masë të njëllojtë.
Përgaditet patishpani me artikujt e lartpërmendur dhe piqet në furrë me temperature 200 gradë C për afro 12 min.Ftohet pak dhe pritet vertikalisht në tri pjesë.Vendoset njëra kore në tabaka,spërkatet me sherbet ose qumësht dhe lyhet me krem.Duke i pastruar nga bishtat dredhëzat,ato vendosen mbi krem të tëra ose të përgjysmuara.Lyhen mbi me krem, vendoset korja e dytë,për të vazhduar njëllojë krem-dredhëza-krem.Mbi vendoset edhe korja e tretë.Pasi të spërkatet me sherbet,zbukurohet me ajkë dhe dredhëza.Torta mire është të ftohet 3-4 orë,pastaj të shërbehet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Maza në Kopaj

Maza  në Kopaj

Flija

Flija

Qingji ne tepsi

Qingji ne tepsi

Sofra me buk

Sofra me buk

Restorant Krojet tel: 00382 - 68432587

Alpet Shqipëtare