Restaurant Krojet e Vutha

kamperen kampvuur by Restaurant Krojet

kamperen kampvuur by Restaurant Krojet
mail plaveguci@hotmail.com of via gsm +31(0) 643937565. gsm +32(0) 490404991

U kunt hier kamperen Dan kunt u de omgeving verkennen te voet

U kunt hier kamperen Dan kunt u de omgeving verkennen te voet
Geniet van het uitzicht op de bergen in de ochtendzon. Zoek naar onontdekte ruines terwijl je wandelt door de prachtige Bergen ... Geniet van het super uitzicht op de bergen van deze prachtige omgeving Kamperen is een vorm van openluchtrecreatie waarbij men in een tent, caravan, camper, tenthuisje of ander relatief eenvoudige recreatiewoning. U kunt hier kamperen Dan kunt u de omgeving verkennen te voet,

Bakllava


Përbërësit:2 vezë të plota e 3 të verdha vezësh,1 gotë vaj e 1 qumësht,afro 600-700 gr miell i situr dhe të përzier me 1 pluhur paste(brumi zinet i butë),700 gr niseshte,1/2 kg arra të grimcuara ose të bluara,1/2 kg gjalpë.

Sherbeti:2 kg sheqer,1 lit ujë, lëngu i ½ limonit,1 sheqer vanileje.

Tunden vezët me pirun,shtohet vaji dhe qumështi.Në masën e përzier mirë,shtohet mielli pak nga pak dhe zinet një brumë i butë.Brumi ndahet në 10 pjesë,e pastaj nga çdo pjesë bëhen nga 5 toptha,gjithsej 50 toptha.Çdo topth hapet sa një pjatë e vogël dhe duke e përmillur me niseshte vehen nga 5 petë njëra mbi tjetrën.Pesë petët e bashkuara hapen dhe hollohen duke i përmillur me niseshte, në një petë të hollë dhe të madhe.Njëlloj veprohet me tërë masën e brumit.Nëse dëshirohet bakllava me petë të radhitura,atëherë petët e holluara vehen në tepsi njëra mbi tjetrën,duke i spërkatur me nga një lugë yndyrë.Pasi të hollohen dhe palosen në tepsi gjysma e petëve,vehen arrat dhe shtrihen nga të gjitha anët njëlloj.Hollohen edhe gjysma e petëve të tjera në të njëjtën mënyrë dhe vehen mbi arra.Pritet në formë delimash.

Nëse dëshirohet bakllava me petë të mbështjella në role,atëherë pasi të hollohet peta me 5 kuleçë,paloset gjer në gjysmë nga të dyja anët,poshtë dhe lartë.I hidhen arrat në mes në formë shiriti dhe mbështillet sikurse roladë,duke e palosur pjesën e lartë përmbi.Bakllava pritet në delima madhësish të dëshiruara dhe me lugë i hidhet gjalpi i shkrirë.Futet në furrë të nxehtë me temperaturë 170* C dhe sat ë futet në furrë,ulet temp.në 140*C për t’u pjekur dalngadalë për 11/2 orë ose edhe më tepër.Nëse bakllava skuqet mbi që në fillim,ajo mbulohet me letër dhe pjekja vazhdon gjersa të skuqen petët edhe në brendi.

Sherbeti:Vlohet 7 minuta nga çasti I vlimit,shtohet ½ limoni i grimcuar dhe lëngu i gjysmë limonit si dhe 1 sheqer vanileje.Pasi të largohet sherbeti nga zjarri,shtohet një gotë çaji ujë i ftohtë(në mënyrë që baklava mos të sheqeroset)dhe me sherbet të valë,përvëlohet bakllava e ftohur.Mbulohet gjersa ta pijë sherbetin.

Variant për mbushje:1 kg vishnje të pastruara nga bërthamat sheqerosen pak dhe në shirit vendosen në vend të arrave.Mund t’i hidhen pak arra të bluara, në mënyrë që ato ta thithin lëngun e vishnjeve.Gatuhet dhe piqet në të njejtën mënyrë sikurse baklava me arra.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Maza në Kopaj

Maza  në Kopaj

Flija

Flija

Qingji ne tepsi

Qingji ne tepsi

Sofra me buk

Sofra me buk