TORTË “MARGARITA”
Përbërësit:8 vezë,8 lugë sheqer,8 lugë miell,lëvore limoni.
Kremi i parë:300 gr arra të bluara,1,5 dcl qumësht,150 gr margarinë i zbutur,5 lugë sheqer pluhur,100 gr çokollatë ose dy lugë kakao.
Kremi i dytë:2 dcl qumësht,1 puding vanileje,3 lugë sheqer,2 sheqer vanileje,200 gr margarinë,3 lugë sheqer pluhur.
Përgatitet patishpani me përbërësit e sipërshënuar dhe derdhet në tepsi të shtruar me letër shporeti.Piqet në furrë me temperaturë 200 gradë Celsius.Pasi të piqet,përmbyset në pecetë të lagur dhe largohet letra sa është patishpani i nxehtë.Posa të ftohet,lyhet me fillin e parë i cili përgatitet duke i lagur arrat e bluara me qumësht të valë.Shtohen çokollata e shkrirë, margarina e tundur me 5 lugë sheqer pluhur,pastaj të gjitha përzihen mirë,gjersa kremi të bëhet i njëllojtë.Me kremin e përgatitur lyhet sipërfaqja e patishpanit të ftohur,mbështillet në roladë dhe futet në frigorifer.
Përgatitet një puding me 2 dcl qumësht të valë dhe 3 lugë sheqer.Shtohen 3 të verdha të vezëve duke e tundur masën vazhdimisht.Veçan tundet margarina e zbutur me 5 lugë sheqer pluhur dhe i shtohet masës së pudingut të ftohur .Të bardhat e vezëve tunden në bore të qëndrueshme,i shtohen kremit të ftohur,duke i përzier të gjitha mirë,gjersa të fitohet një krem i njëllojtë.Rolada pritet në 24 pjesë.Palosen në formë luleje në tri radhë nga 7 copa anash dhe nga një në mes.Të tri radhët lyhen me kremin e përgatitur.Në mes vihet një kapak kavanozi,që mesi të mbetet i verdhë,kurse pjesët e tjera përmbi dhe anash,lyhen me krem të rrahur të bardhë.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten