SORBET NGA PEMËT E BUTA
Përbërësit për desertin më freskues verorë:
350 gr mjedra,250 gr rrush serezi,200 gr sheqer,150 ml ujë, 1 e bardhë e vesë,lëngu i një limete ose limoni,1/8 l verë e bardhë kualitative ose shampanjë (vera mund të zëvendësohet me lëng agrumesh ose frutash të buta,por në këtë rast ky desert nuk do të jetë sorbet,por një koktel që i gjason koktel “granite”.
Vlon sheqeri me ujë 7 min.dhe ftohet sherbeti.Pemët shtypen në formë pureje.Tundet e bardha e vesë në shkumë të qëndrueshme dhe bashkohet me pemë,lëng limoni,(verë për shije më të theksuar,por bënë edhe pa të)dhe sherbet.Masa përzihet mirë gjersa të bëhet e njëllojtë.Derdhet në enë të cekët, futet në friz dhe pas afro 3 orë nxirret nga frizi për t’u përzi me lugë ose piru.Gjatë procesit të ngrirjes,përzihet 3-4 herë rradhazi çdo 2-3 orë, në mënyrë që mos të formohet si një copë akulli,por të jetë e lëmuar dhe e përshtatshme pastaj për t’u shërbyer.
Me përbërësit e lartpërmendur,në të njejtën mënyrë, përgaditet sorbet me mango (2 mango),dredhëza (1/2 kg dredhëza),kiwi (7 copë ) .
Shërbehet në gota me grykë të gjërë dhe të ftohura mire.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten