Sallatë me portokall dhe ullinj
Kombinimi midis portokallit, ullinjve dhe qepes mund te duket paksa i cuditshem ne fillim, por nese e keni provuar njehere ju siguroj qe do ta gatuani gjithmone kete sallate. Eshte nje recete elementare, prandaj i pershtatet dhe atyre jo shume eksperte ne kuzhine.
Perberesit per 4 persona
4 portokaj te kuq ose te verdhe
1/2 qepe te kuqe, te verdhe, te bardhe ose 1 qepe te njome
10-15 ullinj te zinj pa berthame
vaj ulliri
kripe
piper
Per pregatitjen e kesaj sallate, fillimisht lajme portokajt, i qerojme me kujdes me ndihmen e nje thike te mprehte duke eleminuar edhe pjesen e bardhe dhe i presim ne feta te holla rreth 1cm (ose ne thela) te cilave i heqim berthamat dhe i vendosim ne nje tas. Shtojme ketu edhe qepen e grire holle dhe ne kete moment pregatisim nje perzierje me vaj ulliri, kripe dhe piper me te cilen sperkasim sallaten. Shtojme ne fund edhe ullinjt e plote ose te prere ne feta, e perziejme mire dhe e leme te pushoje per rreth 10 minuta ne temperature ambjenti derisa shijet te bashkohen me njera tjetren perpara se ta servirim.
*Keshille: Nese deshironi te zbusni sado pak shijen djegese te qepes, mund ta vendosni ne uje te ftohte per rreth 10 minuta duke patur kujdes ta fshini mire perpara se te pregatisni sallaten. Gjithashtu, per ta shendrruar kete pjate nga nje sallate e thjeshte, ne dicka te vecante, provoni te shtoni edhe copeza salmoni te tymosur ose natyral.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten